Fetö davasına karıştıklarını iddia ederek dolandırdılar! Şüpheliler Kocaeli’de yakalandı

Eskişehir'de kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtıp evli çifti dolandıran şüheliler Kocaeli'de yakalandı. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Haber-FETÖ davasıyla evli çifti dolandıran zanlılar Kocaeli'de yakalandı

Eskişehir'de yaşayan bir çifti, FETÖ ile ilgili bir olaya karıştıkları bahanesiyle kandırarak 11 bin 750 dolar dolandıran iki şüpheli, Kocaeli'de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ DAVASINA KARIŞTI İDDİASIYLA PARA İSTEDİLER

Olay, Eskişehir'de ikamet eden evli bir çiftin telefonda kendilerini MİT personeli olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmasıyla başladı. Dolandırıcılar, çifte FETÖ soruşturmasına karıştıklarını iddia ederek çiftten para istediler.. Evdeki altınlarını bozdurarak 11 bin 750 dolara çeviren çift, parayı Mahmudiye ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde dolandırıcılara teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan çift, durumu polis ekiplerine bildirdi.

İNCELEMELER SONUCU TESPİT EDİLDİ

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, olayı araştırmaya başladı. Şüphelilerin kullandıkları araç, Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ile yapılan incelemeler sonucunda tespit edildi. Aracın Kocaeli'de olduğu belirlendi ve bölgedeki güvenlik güçleriyle irtibata geçilerek şüpheliler yakalandı.

7 AYRI SUÇ KAYDI

Kenan Ç. (40) ve Cem K. (21) isimli şüphelilerin üst aramasında, dolandırılan 11 bin 600 dolar bulundu. Eskişehir'e getirilen zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca Cem K.’nın 7 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi.

Mahmudiye ilçesi Eskişehir FETÖ
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber