Hızlı tren hattında toprak kayması: 2 işçi hayatını kaybetti!

Tekirdağ'da hızlı tren çalışmalarının yapıldığı bölgede işçiler toprak altında kaldı. Yaşanan olayda iki işçi hayatını kaybetti.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren çalışmalarının gerçekleştiği sırada Ambardere mevkiindeki Çerkezköy hattında hızlı tren çalışmasını yapmakta olan işçiler, fore kazık çalışmasının yapıldığı sırada toprak altında kaldı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde meydana gelen olayda hızlı tren çalışmasının yapıldığı Ambardere mevkiinde fore kazık görevini yapmakta olan Operatör Yardımcısı Halit Sural ile formen Sabri Ayakatik göçükte kaldı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, iş makineleri, 112 ekipleri ve çok sayıda polis, çalışmalara başlarken, emniyet güçleri tarafından ikinci bir toprak kaymasının yaşanmaması için uyarı yapıldı. İtfaiye ekiplerinin iki saatlik çalışmaları sonucunda iki işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

3 KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel ise olay yerine gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cansız bedenlerine ulaşılan iki işçi ilk önce Çerkezköy Devlet Hastanesinde daha sonra da İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, Çerkezköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ise olay yerinde gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda firma sahibi, şantiye şefi ve iş güvenliği uzmanı emniyet ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere merkeze götürüldü. İki işçinin acı haberi çalışma arkadaşları ve yakınlarına ulaşınca sinir krizi geçirdiler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber