Hrant Dink davasında yeni gelişme yaşandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in davası görüldü. Sanıklardan Okan Şimşek tahliyesini talep etti.

19 Ocak 2007 tarihinde öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in davası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde görüldü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklardan Okan Şimşek tahliyesini talep etti.

DAVA DOSYASI DURUŞMA SAVCISINA GÖNDERİLDİ

Hrant Dink'in öldürülmesine dair görülen davada dönemin Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan eski polis memurlarının olduğu 4 sanığın yargılandığı yeni dava, 15 sanıklı ana dava doyası ile birleştirilirken, dava dosyasının mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi. Bazı sanıkların Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) yoluyla duruşmaya katıldığı davada, tarafların avukatları da yer aldı. Bazıları ise SEGBİS olmadığı için davada bulunamadı.

"BEN HAKSIZ YERE TUTUKLUYUM"

Soruşturmanın genişletilmesine ilişkin kararın alındığı davada tutuklu sanıklardan Okan Şimşek tahliyesini isterken; tutuklu sanıklardan Yavuz Karakaya ise; "Özellikle Bakırköy’de bulunan il jandarma komutanlığına ait binanın keşfinin yapılması lazım. Bir cinayete ek iddianame ile sonradan dahil edilmem sentetik üretimdir. Daha önce de söylemiştim. Ben haksız hukuksuz yere tutukluyum. Darbecileri de lanetliyorum. Geçmişte de soruşturma dahi geçirmiş birisi değilim. Bütün bu hukuksuzlar ortadadır. Başka bir davadan da tutukluyum. Dosya içeriğiyle suçlamalarınızın karşılaştırılmasını istiyorum" diye konuştu.

"KEŞİF YAPILDIĞI TARİHTE İZİNDEYDİM"

Tutuklu sanıklardan olan Veysel Şahin ise keşif yapıldığı tarihte izinde olduğunu söyledi. Şahin, "Benim ne cinayet öncesi ne de sonrası İstanbul'da bir tek HTS kaydım çıkarsa bana en ağır cezayı verin razıyım bu maddi bir hatadır. Düzeltilmesini talep ediyorum. Keşif yapıldığı tarihte izindeydim. HTS kayıtlarım ortada. Ben hayatım boyunca İstanbul'a ayak basmadım. Ogün Samast'ı, Yasin Hayal'i, Erhan Tuncer'i tanımıyorum, bir temasım bağlantım yok. Bizim burada 5 buçuk senedir hayatımızı kararttılar. Ben ne yaptım benim suçum ne? Adli kontrolle tahliyemi talep ediyorum" sözlerine yer verdi. Duruşma 27 Mart'a ertelendi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber