Kayıp Narin bulundu mu? Yeni detaylar ortaya çıktı!

Diyarbakır’da, Narin Güran adlı 8 yaşındaki kız çocuğundan 21 Ağustos'tan bu yana haber alınamıyor. Narin'in annesi ise günler sonra "Bizden şüphelenirler diye söylemedim" diyerek yeni bir detayı açıkladı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra kayıplara karıştı. Narin'i arama çalışmaları 8 gündür aralıksız devam ederken Narin'in annesi günler sonra "Bizden şüphelenirler diye söylemedim" diyerek yeni bir detayı ortaya çıkardı.

ANNESİ AÇIKLADI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları günlerdir devam ediyordu. Türkiye'nin günlerdir takip ettiği olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin Güran'ın kaybolmadan önceki son görüntülerinde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp eve doğru gittiği görüldü. Kayıp Narin her yerde aranırken anne Yüksel Güran, kimsenin bilmediği o detayı açıkladı. Tümgeneral Selçuk Yıldırım da soruşturmada son gelindiğini açıkladıktan sonra 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin üzerinden diş izi çıktı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin için yapılan soruşturmada bir kişinin hala gözaltında olduğunu ve ifade alma işleminin sürdüğünü belirtti. Yılmaz sosyal medyadan yaptığı açıklamasında detayları şu şekilde aktardı: "Diyarbakır’ın merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır."

"BİZDEN ŞÜPHELENİRLER DİYE SÖYLEMEDİM"

Narin'in annesi de kızından gelecek iyi haberi bekliyor. Yüksel Güran geçtiğimiz günlerde "Rica ediyorum, yalvarıyorum. Kim kızımı tutmuşsa, bir köşeye, bir hastaneye, bir caddeye bıraksın, kızımı bana getirsinler. Ben bunu istiyorum. Ben bir şey istemiyorum kimseden, Türkiye'den yalvarıyorum kızımı bulsunlar" demişti. Show TV'de Didem Arslan'ın programına katılan Narin'in annesi "Bizden şüphelenirler diye söylemedim" diyerek daha önce bilinmeyen bir detayı açıkladı: "Oğlum ve iki arkadaşı, Narin’in kaybolduğu saatlerde evin arka tarafında sigara içiyor ve bir köpeğe zarar veriyorlardı."

KAYBOLMADAN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Narin Güran'ın kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar da aranıyor.21 Ağustos tarihinde saat 15.15'teki görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp eve doğru gittiği yer aldı.

DİŞ İZİNE RASTLANDI

Odatv'nin haberine göre, ilk olarak 8 kişi gözaltına alındı, 7 kişi serbest bırakıldı. Gözaltında kalan bir kişinin kolunda diş izine rastlanıldı. İfadesi alınan ve kimliği öğrenilemeyen şahıs, "İzi kendim yaptım" dedi. Bunun üzerine Patoloji örneği alındı ve sonuçları bekleniyor. Öte yandan küçük Narin soruşturmasının cuma gününe kadar tamamlanması ve Narin'in bulunması bekleniyor.

SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarının 8’inci gününde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan 1 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

EVİNİN YAKINLARINDA KAN LEKELERİ BULUNDU

8 yaşındaki Narin için arama çalışmaları sürerken, evine yaklaşık 20 metre mesafede, kayalıklar üzerinde tespit edilen kan lekeleri üzerine jandarma bölgede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından kan lekelerinin kime olduğu belirlendi. Ancak kan lekelerinin Narin'e ait olmadığı ortaya çıktı. Henüz küçük kızdan herhangi bir ize ulaşılamadı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber