Kocaeli Cezaevi çocuk koğusunda korkunç işkence!

Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan S.T. (19) ve M.D. (18), aynı koğuşta kaldıkları 4 kişinin cinsel istismarına uğradı.

Kocaeli 1 Nolu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda iğrenç bir olay yaşandı. İddialara göre cinsel istismar suçundan tutuklanan 19 yaşındaki S.T ve 18 yaşındaki M.D aynı koğuşta bulunan kaldıkları A.S. (18), E.G. (17), K.T.Ö. (19) ve Y.Ö.'nün (19) cinsel istismarına maruz kaldı.

İDRAR İÇMEYE ZORLADILAR…

İşkence gören, darbedilen, idrar içmeye zorlanan ve birbirleriyle ilişkiye girmeye zorlanan S.T ve M.D’nin şikayetleri sonrası başlatılan soruşturmada 4 kişi ceza yağmuruna tutuldu.

MAHKEME HEYETİ KARARINI VERDİ

Mahkeme heyeti sanıkların suç tarihinde 18 yaşından küçük olmalarını göz önüne alarak A.S.'nin her iki mağdura yönelik 'cinsel istismar' suçundan 12'şer yıldan 24 yıl, 'eziyet' suçundan ise ayrı ayrı 3 yıl 4'er aydan 6 yıl 8 ay olmak üzere toplamda 30 yıl 8 ay.

CEZA YAĞDI

E.G.'nin 'cinsel istismar' suçundan 7'şer yıldan 14 yıl, 'eziyet' suçundan 2 yıl 6'şar aydan 5 yıl 2 ay olmak üzere toplamda 19 yıl 2 ay, Y.Ö. ile K.T.Ö.'nün ise 'cinsel istismar' suçundan 13 yıl 6'şar ay, 'eziyet' suçundan da 6 yıl 8'er ay olmak üzere toplamda 20 yıl 4'er ay hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM EDECEK

A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö., 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan beraat ederken, 'kaçma şüpheleri olduğu gerekçesi' ile tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber