Öğretmen cinayetinde yeni gelişme! Öğretmen sevgili çıktı

Mersin'in Erdemli ilçesinde 6 gündür kayıp olarak aranan 47 yaşındaki 2 çocuk annesi öğretmenin cesedi bir yazlık dairede bulunmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, katil jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Cinayeti işleyen kişinin, kadının bir süredir görüştüğü öğretmen sevgilisi olduğu ve cinayetten sonra kadının kredi kartını kullanarak alışveriş yaptığı ve para çektiği ortaya çıktı.

Olay, Ayaş Yemişkumu Mahallesi Sebaste Caddesi'ndeki bir yazlık sitede gerçekleşti. 47 yaşındaki matematik öğretmeni Derya Demir'den 6 gündür haber alamayan ailesi, kayıp başvurusunda bulundu. Aramalar sonucunda Demir'in cesedi, babasının evinin karşısındaki bir yazlık dairede bulundu. Daireden yayılan kötü kokular üzerine, aile bireyleri çilingir çağırarak kapıyı açtırdı ve Demir'in cansız bedenine ulaşıldı. Jandarma ve savcı tarafından yapılan incelemenin ardından, Demir'in cesedi otopsi yapılmak üzere önce ilçe devlet hastanesine, ardından Mersin Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Yapılan otopsi sonucunda, Demir'in bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

KREDİ KARTINI KULLANDI

Cinayetin ardından, İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayetle ilgili soruşturma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, bekar olan Demir'in, özel bir kurs merkezinde öğretmenlik yapan erkek arkadaşı M.O.'nun olayın faili olduğu belirlendi. Şüphelinin, cinayetin işlendiği gün aynı semtteki bir pansiyonda 5 gün boyunca kaldığı ve kaybolduğu gün bölgeden ayrıldığı ortaya çıktı. M.O.'nun, cinayetten sonra Demir'in kredi kartını kullanarak alışveriş yaptığı ve iki kez para çektiği tespit edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Jandarma tarafından düzenlenen operasyonla Konya'da yakalanan M.O., suçunu itiraf etti. Gözaltına alınan şüpheli, Konya'dan Mersin'in Erdemli ilçesine getirilerek jandarmada sorguya alındı. Ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, adliyeye sevk edildi. Derya Demir'in cenazesinin ise memleketi Karaman'da toprağa verileceği bildirildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber