Rümeysa’nın ölümünü anlattı sonra ifadesinden vazgeçti

18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan’ın cansız bedeni, boynuna ip bağlı şekilde, kamyonetin düştüğü ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından bulundu. Olayın ardından beş kişi gözaltına alındı, ancak yalnızca Tunay A. tutuklandı, diğer dört kişi serbest bırakıldı.

Kocaeli Haber- Nasıl öldürdüğünü anlatmıştı, ifadesinden vazgeçti

İddianame, Tunay A.'nın "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" ve "Kadına karşı kasten öldürme" suçlarıyla yargılanmasını talep etti. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, Tunay A.’nın suçlamaları soğukkanlılıkla kabul ettiğini ancak savcılık ifadesinde bu itirafları reddettiğini belirtiyor.

İTİRAF ETMİŞTİ

Tunay A.'nın emniyetteki ifadesi detaylıca iddianamede yer aldı. Buna göre, Tunay A. olay günü Rümeysa’yı arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için aldığını, ardından baş başa kaldıkları bir yere gittiklerini, orada alkol aldıktan sonra Rümeysa'nın cinsel birliktelik teklifini reddettiğini ve olayların bu noktada başladığını söyledi. Tunay A.'nın ifadesinde Rümeysa’nın kendisini cinsel saldırıyla suçlayarak tehdit ettiğini iddia etti. Bunun üzerine öfkelendiğini ve Rümeysa’nın boynuna ip dolayarak onu bayılttığını itiraf etti. Daha sonra olayı kaza süsü vermek için aracı uçurumdan aşağı sürdüğünü söyledi.

İFADESİNDEN VAZGEÇTİ

İddianamede Tunay A.'nın olayın ardından yardım istemek için çevredeki insanlardan yardım istediği, ancak savcılıkta verdiği ifadesinde olayla ilgili baskı altında itirafta bulunduğunu iddia ederek emniyetteki ifadelerini reddettiği belirtildi. Savcılıktaki ifadesinde, olayı yanlış anladığını ve ifadesinin polisler tarafından baskı altında alındığını söyledi.

‘CİNSEL BİRLİKTELİK TEKLİFİNİ REDDETTİ’

Tunay A.'nın emniyetteki ifadesine göre, olay gecesi Rümeysa ile birlikte eğlendikten sonra baş başa kaldıkları yere gittiklerini, burada alkol aldıklarını ve bir süre sonra Rümeysa’nın cinsel birliktelik teklifini reddettiğini anlattı. Bu red sonrası Rümeysa’nın kendisine cinsel saldırı ile suçlayarak tehdit ettiğini ve bu tehdit üzerine Rümeysa’yı boğazına ip dolayarak bayılttığını ifade etti. İddiaya göre, Rümeysa’nın boynuna doladığı ipi araca bağlayarak onun kendisine saldırmasını engellemeye çalıştığını iddia eden Tunay A., daha sonra kaza süsü vermek için aracı hareket ettirdiğini belirtti.

YARDIM ÇAĞIRDIĞINI İDDİA ETTİ

Savcılıkta alınan ifadesinde ise emniyetteki itiraflarını kabul etmedi ve olayın tamamen bir kaza olduğunu söyledi. Rümeysa ile birlikte alkol aldıktan sonra olay yerine gittiklerini, orada bir süre vakit geçirdikten sonra aracın hareket ederek uçuruma yuvarlandığını anlattı. Tunay A., olayın ardından kendisinin hemen yardım çağırmaya çalıştığını, ancak kimseye ulaşamadığını iddia etti.

DESTEKLEYEN DELİLLER

Tunay A.'nın iddialarının aksine, iddianamede olayın önceden planlanmış olabileceğine dair deliller yer alırken. olay yeri incelemesinde, Rümeysa'nın boynundaki ip ve aracın uçuruma sürülüş şekli, olayı basit bir kaza süsü vermek için planlandığını gözler önüne sürüyor. Ayrıca, Tunay A.'nın Rümeysa'yı ip ile bağladıktan sonra olay yerinden kaçma planı yaptığı, olay yerinde bulunan izler de bu ifadeyi destekledi

MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEBİ

İddianamede, Tunay A.’nın savunmasının, suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ve ifadelerinin çelişkili olduğuna dikkat çekildi. İddianame, sanığın kadına karşı cinsel bir amaçla saldırıda bulunduğu, bu amacı gerçekleştiremediği için öfkelenerek Rümeysa’yı öldürdüğünü, daha sonra olayı kaza süsü vermek için kamyoneti uçuruma sürdüğünü iddia etti Savcı, Tunay A.’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Rümeysa Meriç Özcan Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Asayiş
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber