Sahte karavan ilanları ile 5 buçuk milyonluk vurgun

E-ticaret ve ilan platformlarına verdikleri sahte karavan ilanlarının satışı ile ilgili kaparo ve nakliye bedeli adı altında toplam 5 buçuk milyon TL haksız kazanç sağladıkları belirlenen 11 kişilik çete polis ekiplerince düzenlenen operasyon sonucu çökertildi.

Alınan bilgiye göre e-ticaret ve ilan platformlarına verdikleri sahte karavan ilanlarının satışı ile ilgili kaparo ve nakliye bedeli adı altında vatandaşlardan para talep eden kişiler tarafından mağdur olan müştekilerin şikayetleri üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde siber suçların men ve takibine yönelik olarak yürütülen dosya kapsamında liderliğini hakkında 37 farklı yakalama emri ve toplamda 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.B. isimli şahsın yaptığı suç örgütüne yönelik 4 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda çete üyesi olduğu belirlenen 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ÇOK KİŞİ DOLANDIRILDI

Şüphelilerin e-ticaret ve ilan platformlarına yaz mevsimin gelmesini fırsata çevirerek verdikleri sahte karavan ilanlarının satışı ile ilgili müştekiler ile kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden müştekiler ile güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaparak müştekilerden kaparo ve nakliye bedeli gibi bahanelerle aldıkları meblağları suç örgütü üyelerine ait açılan başka hesaplara ya da çeşitli sanal kripto para platformlarına aktardıkları ve sanal kripto para birimlerine çevrilen paranın izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin belirtilen yöntemlerle birçok şahsın dolandırıldığı ve suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 5 milyon 500 bin TL para giriş çıkışı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber