Sokak köpeğini gözünden vurarak öldürmüştü! Ödül gibi ceza

Yahya Kaptan Mahallesi'nde bir sokak köpeğini gözünden vurarak öldüren Orçun Maviş bugün gerçekleşen mahkeme sonucunda beraat etti. Mahkemeyi takip eden hayvan hakları savunucuları, Kocaeli Adliyesi'nde karar hakkında açıklama yaptı.

"ZORUNLULUK HALİ SINIRLARINDA BULDU"

İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'nde bir sokak köpeğini gözünden vurarak öldürmesi sebebiyle Orçun Maviş, 'hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılanıyordu. Yargılanan Maviş'in mahkemesi bugün Kocaeli Adliyesi'nde görüldü. Kocaeli Hayvan Hakları Derneği tarafından da takip edilen mahkeme sonucunda beraatine karar verildi. Mahkeme, 'Bir Ev Hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan açılan kamu davasında olayda sanığın kusurunun bulunmadığını tespit ederek eylemin zorunluluk hali sınırları içerisinde olması gerekçesiyle ceza verilmemesine ve sokak köpeğini öldürmek için kullandığı tüfeğinin elinden alınmasına karar verdi.

"İSTİNAF MAHKEMESİNE GİDİP İTİRAZ EDECEĞİZ"

Hayvan hakları savuncuları adına konuşan Kocaeli Doğa ve Hayvanları Koruma Kollektifi Erman Gelici şunları söyledi: "Bugün buraya hayvan hakları savunucuları olarak geldik ve davaya katıldık. Davanın lakaytıyla yürütüldüğünü iddia edebiliriz. Bizler neden bu dava ceza ile sonuçlanmadı dediğimizde, 'Daha fazla şikayette bulunabilirdiniz' denildi. Bizler de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı kendi açıklamalarına şahit olduk. Kendi beyanları üzerinden kişiden şikayetçi olacağız. Orçun Maviş isimli şahıs çocuğunu ısırdığını gerekçe olarak sunmuş ve sokak hayvanlarını katlettiğini itiraf etmiş. Bundan sonra da öldürmeye devam edeceğini soğuk kanlılıkla anlatmıştır. Ancak mahkemeye sunulan ısırmaya dair ne bir doktor raporu ne de video kaydı var. Bunun sonucunda hakim ceza kararı almamıştır. Biz de bu karara istinaf mahkemelerine giderek itiraz edeceğiz."

"TEK TEK ŞİKAYET EDECEĞİZ"

Selma Platin Tek ise, "Mahkeme tek şikayetten yargılanamayacağını söyleyip beraatine karar verdim. Şahsın sosyal medya paylaşımlarındaki tüm hayvana şiddet yönelik söylemlerini istinaf mahkemesine giderek şikayet edeceğiz. Tek tek dava açacağız. Bu hayvan düşmanı şahsın yaşadığını yaşamasını temenni ediyorum" ifadelerinde bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber