Somali Cumhurbaşkanın oğlunun karıştığı kazada yeni gelişme: Polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım’da meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Göçer, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak yapılan müdahalelere rağmen 6 Aralık’ta hayatını kaybetmişti.

2 ARALIK'TA TÜRKİYE'DEN AYRILMIŞTI

İstanbul’da yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Mohammed Hassan Shekh polis merkezinde ifade vermesinin ardından serbest bırakılmış ve 2 Aralık tarihinde de Türkiye’den ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün akşam saatlerinde yaptığı paylaşımla polis memurları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

"ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR"

Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatılmıştır." ifadesini kullandı. Alınan ikinci rapor üzerine iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi ve kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumundan rapor beklendiğini belirten Tunç, sıfatı ne olursa olsun herkesin kanun karşısında eşit olduğunu, şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm sürecin titizlikle işletildiğini ve soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü kaydetti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber