Tekstil atölyesindeki cinayette yeni iddia!

Körfez ilçesinde makine mühendisinin tekstil atölyesinde öldürülmesine ilişkin tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde makine mühendisinin tekstil atölyesinde öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan sanığın duruşması görüldü. Mahkemede, öldürülen mühendisin aile avukatı, sanığın kardeşiyle arasındaki mesajlaşmaları gerekçe göstererek kardeşinin de tutuklanmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Olay, Güney Mahallesi'nde bulunan bir tekstil atölyesinde 21 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşti. Fırat C. (29) ve ağabeyi R.C. (30), aralarında husumet bulunan Savaş Taş'ın iş yerine geldiği sırada tartışma çıktı ve Savaş Taş silahla vurularak ağır yaralandı. Maalesef, Savaş Taş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ayrıca, atölyede çalışan İlter Kılıç da olay sırasında ayaklarına kurşun isabet etti ve yaralandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Fırat C. tutuklanırken, R.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sanık, daha önceki duruşmalarda, maktulün kendisine eski model makine satması sebebiyle maddi açıdan mağdur olduğunu ve bu nedenle olayın gerçekleştiğini iddia etmişti.

"PİŞMANIM"

Durumla ilgili son gelişme, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşması sırasında yaşandı. Savaş Taş'ın aile avukatı, sanığın kardeşiyle yaptığı WhatsApp yazışmalarının, olayın aile içinde önceden planlandığını gösterdiğini iddia ederek, R.C.'nin de tutuklanmasını talep etti. Tutuklu sanık Fırat C. ise pişman olduğunu belirterek, "Yaşanan olaydan dolayı Savaş Taş'ın ailesinden binlerce kez özür diliyorum" şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber