Vali açıkladı: Katliam gibi kazanın detayı ortaya çıktı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu sabah Kuzey Marmara Otoyolu’nda 11 vatandaşın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişi İstanbul istikametinde 3 otobüsün karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 11 kişi ölürken, 57 kişi yaralandı. Yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Bölgede bulunan çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekibi müdahalelerini sürdürüyor.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz olay sonrası kazayla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yaralılardan 7'sinin durumu ağır. Yedi yaralıdan biri ameliyata alındı. Yaralılar 10 ayrı hastaneye götürüldü. Bunların 2’si Kocaeli’de 8’ Sakarya ve ilçelerindeki hastaneler. Tüm ekipler burada. Olay yeri inceleme ekipleri de burada. Olay yeri inceleme ekibi şu anda çalışıyor ama ilk küçük otomobilin Tır'a çarpması şeklinde kazanın başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra da diğer araçların çarptığı şekilde. Vefat edenlerin bir kısmı araçtan inen yayalara arkadan gelen diğer bir aracın çarpması ile gerçekleştiği belirtiliyor. Tabi bunlar ilk tespitler.

VEFAT EDENLERİN ÇOĞU ARAÇTAN İNENLERMİŞ!

Karadeniz, "Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmaları devam ediyor. Otomobilin TIR'a çarpmasıyla kazanın başladığı tahmin ediliyor. İlk tespitlere göre vefat edenlerin bir kısmı araçlarında inen vatandaşlara arkadan gelen araçların çarpmasıyla olabileceği tahmin ediliyor. Bölgede yoğun bir sis söz konusu. Şu anda araştırmalar devam ediyor." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sabah saatlerinde Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya mevkiinde meydana gelen kazada 11 kişi hayatını kaybederken, 7’si ağır 57 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde üç cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber