Vali Yavuz açıkladı: Batuhan köpekten kaçarken mi öldü?

KOÜ öğrencisi Batuhan Yener Kaymak dün Umuttepe’de otomobil çarpması sonucu vefat etti. Kaymak’a köpeklerden kaçarken otomobil çarptığı iddiaları ortaya atılmıştı. Konu hakkında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’dan açıklama geldi.

Umuttepe Kampüsü B kapısı yakınında Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Batuhan Yener Kaymak’a karşıdan karşıya geçmek isterken otomobil çarptı. Ağır yaralanan 20 yaşındaki Batuhan’a ilk müdahele sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Hastaneye kaldırılan Yener tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

Gerçekleşen kazanın ardından sosyal medyada Batuhan’ın köpeklerden kaçarken yola atlaması sonucu kazanın gerçekleştiği iddiaları ortaya atıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kamera kayıtlarını incelediklerini bu iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

“İDDİALAR ASILSIZDIR”

Vali Seddar Yavuz’un açıklaması şu şekilde: "Üzücü bir olay, hayatını kaybeden öğrenicimize rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum Ancak, ortaya atılan iddialar asılsızdır. Olayı detaylıca inceledik. Bölgedeki olay yerini gören kamera kayıtlarını arkadaşlarımız izledi. Herhangi bir köpek kovalamasına dair bir görüntüye rastlamadık.

“NE YAZIK Kİ…”

Ne yazık ki genç kardeşimizin üst geçidi kullanmadığı görülmektedir. O esnada bir araç kendisine çarpmıştır. Kamuoyu ve sizler de fark edersiniz ki, son zamanda bölgedeki sokak köpeği sayısı da gözle görülür şekilde azalmıştır."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber