Veresiye alkol cinayetinde mahkeme kararı çıktı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, kaçak alkol satan yaşlı adam İlhan Alan'ın veresiye alkol almak isteyen iki genç tarafından öldürülmesiyle ilgili davada mahkeme kararını açıkladı.

Olay, 14 Ağustos 2022'de İzmit Serdar Mahallesi Duman Sokak'ta yaşandı. İddiaya göre Emirhan Ö.K. ve Abdülbaki K., veresiye alkol almak amacıyla 60 yaşındaki İlhan Alan'ın evine geldi. İlhan Alan, alkolü vermeyi reddederek daha önceki borçlarını talep edince taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Emirhan Ö.K., Alan'ı kalbinden bıçaklayarak Abdülbaki K. ile birlikte olay yerinden kaçtı. Çığlıkları duyan komşular yardıma koştu, ancak İlhan Alan, hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Yapılan soruşturma sonucunda dört kişi gözaltına alındı; Emirhan Ö.K. ve Abdülbaki K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BERAATİNİ TALEP ETTİ

Cezai ehliyeti tam çıkan iki sanık, Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Tutuklu sanık Emirhan Ö.K., savunmasında maktulü daha önce tanımadığını, kendisine saldırıldığını ve bu nedenle bıçağı savurduğunu öne sürerek beraatini talep etti. Abdülbaki K. ise maktule yönelik bir eyleminin olmadığını belirterek beraatini istedi.

MÜEBBET HAPİS

Mahkeme, Emirhan Ö.K.'yi “Başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet yerine takdiri indirimle müebbet hapis cezasına çarptırdı. Abdülbaki K., delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

İzmit Serdar Mahallesi Duman Sokak
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber