Yayla evinde yangın çıktı! 3 ölü

Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Haçovit Yaylası'nda bu sabah meydana gelen yayla evi yangınında 3 kişi yaşamını yitirdi. Yangınla ilgili olarak, hayatını kaybedenlerin akrabası olduğu öğrenilen 3 kişi gözaltına alındı.

Olay, sabah saat 06.40 civarında Kayacık Mahallesi'ne bağlı Haçovit Yaylası'nda yaşandı. Alınan bilgilere göre, Arif Altuntaş'a ait yayla evinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden komşular, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak yaylada yeterli su bulunmaması nedeniyle alevler söndürülemedi ve yayla sakinleri yangını çaresizlik içinde izledi. Yangında ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, evde bulunan Arif Altuntaş (66), Gülizar Altuntaş (61) ve akrabaları Kasım Altuntaş (67) yanarak hayatını kaybetti.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul'dan yaz tatili için yaylaya gelen Arif ve Gülizar Altuntaş'ın, evdeki tadilat işleri için akrabaları Kasım Altuntaş'ı da yanlarına getirdikleri öğrenildi. Yangının kundaklama sonucu çıkmış olabileceği şüphesiyle jandarma ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin, olaydan önce Arif Altuntaş ile bir tartışma yaşadıkları ve yangının bu tartışmanın ertesi sabahında çıktığı bildirildi.

‘HİÇ BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMAMIŞTIK’

Kayacık Mahalle Muhtarı Ali Erbay, olayla ilgili jandarmanın incelemelerinin sürdüğünü belirterek, "Sabah 7 civarında bir aza beni aradı ve yaylada böyle bir olay olduğunu bildirdi. Ardından itfaiye, jandarma ve savcı olay yerine geldi. Şu an olayla ilgili kesin bir bilgiye sahip değiliz, jandarma ve savcılığın raporunu bekliyoruz. 55 yaşındayım, şok içindeyiz. Böyle bir olayı şimdiye kadar köyümüzde hiç yaşamamıştık, sadece televizyonda izlerdik" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber