Zihinsel engelli kıza cinsel istismar iddiasıyla yargılanıyorlardı! Mahkeme beraat kararı verdi

Kocaeli'de, yüzde 50 zihinsel engelli olan 20 yaşındaki bir kıza çiğköfte dükkanında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan iki sanık hakkında mahkemede mütalaa verildi. Ancak mahkeme heyeti, sanıkların beraatine karar verdi

Kocaeli Haber- Cinsel istismar suçuyla yargılanıyorlardı mahkeme karar verdi

2021 yılının Eylül ayında gerçekleşen olay, zihinsel engelli genç kadın M.A.’nın sosyal medya üzerinden tanıştığı F. ile buluşmak amacıyla gece saatlerinde altı yaşındaki erkek kardeşiyle birlikte İzmit Otogarı’na gitmesiyle başladı. F. otogara gelmeyince M.A., kardeşiyle birlikte otogarın karşısında bulunan çiğköfte dükkanına girmeye karar verdi. Olayın merkezi olan çiğköfte dükkanında, M.A. tuvalete gittiği esnada dükkanda çalışan D.D. (58) tarafından cinsel saldırıya uğradı. İddialara göre, D.D. genç kadının peşinden giderek cinsel istismarda bulunmuş ve çıplak fotoğraflarını çekmişti.Daha sonra D.D., patronu M.D.'yi (51) dükkana çağırarak oradan ayrıldı. M.D. de M.A. ile yalnız kaldığında, genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülmüştü.

TAHLİYE EDİLDİ

Olayın ardından, M.A.’nın durumu yetkililere bildirmesiyle her iki sanık gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra tutuklanan sanıklar, bir süre sonra tahliye edildiler.

DAVA SÜRECİ NASIL GELİŞTİ

Olayla ilgili duruşmalar Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar D.D. ve M.D. ile taraf avukatları katıldı. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talep ettiler. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında dosya kapsamındaki delilleri değerlendirdi. Mütalaada, mağdur beyanları, Adli Tıp Kurumu raporları, sanıklar arasında geçen mesaj kayıtları gibi unsurlar incelendi. Savcı, D.D.'nin, mağdurun çıplak fotoğraflarını çekerek özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işlediğini, ayrıca mağdurun göğüslerine dokunmak ve cinsel organını tutturmak suretiyle cinsel saldırı suçunu işlediğini vurguladı. Diğer sanık M.D. hakkında ise, mağdurun rızası dışında cinsel amaçlı zorla birliktelik yaşadığı ve buna ilişkin cinsel saldırı suçunu işlediği belirtildi. Savcı, D.D. için "Basit cinsel saldırı" suçundan 5 yıl ile 10 yıl, "Özel hayatın gizliliği" suçundan ise 1 yıl ile 3 yıl hapis cezası talep etti. M.D. için de "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıl ile 20 yıl hapis cezası istendi.

KESİN DELİL BULUNMAMASI GEREKÇESİYLE BERAAT KARARI

Mahkeme heyeti, yaptığı inceleme sonucunda sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediğine dair kesin ve inandırıcı bir delil bulunmadığı gerekçesiyle, "şüpheden sanık yararlanır" ilkesini uygulayarak beraatlerine karar verdi. Bu karar, kamuoyunda geniş yankı buldu ve tartışmalara neden oldu.

‘KENDİ RIZASIYLA FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİM’

Duruşmanın ilk celsesinde sanık D.D., yaptığı savunmada "M.A.'ya yönelik herhangi bir cinsel eylemim olmamıştır. Müştekinin akıl hastası olduğunu bilmiyordum. M.A. ve M.D. arasında cinsel anlamda bir şey yaşanıp yaşanmadığını bilmiyorum. M.A., iki kez üstünü çıkararak beni tahrik etmeye çalışıyordu. Ben de 2 kez lavaboda üstünü giydirdim ancak sonrasında tahriklerinden çekindiğim için fotoğrafını çekmeye karar verdim. Müştekinin fotoğrafını delil olsun diye kendi rızasıyla çektim. Müştekiyle önceden tanışıklığımız yoktur" ifadelerini kullandı.

‘TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM’

Sanık M.D. ise, "Olay tarihinde M.A.'yı tanımıyordum. D.D. bana kızı bir saate alacaklarını söyledi. Dükkan önünde otururken M.A.'yı buldum. Kendisini tanımıyorum. D.D., bana kızı bir saate alacaklarını söyledi. Dükkan önünde otururken M.A. bana 'Gitme burada kal' dedi. Ben de gitmem gerektiğini söyledim ama ısrar edince biraz daha kaldım. O süre içinde beni tahrik etti, ben uzak durmaya çalıştım ama yine cinsel anlamda tahriklerine devam edince cinsel birliktelik yaşadık. Daha sonra dükkanın anahtarını bırakıp ayrıldım. Çıkmadan önce de M.A. benden para istedi. Kendisine para verdim. Olay bu şekilde gerçekleşti. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi İzmit Otogarı Asayiş
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber