Arnavutluk’un eski Cumhurbaşkanı tutuklandı

Arnavutluk'un eski Cumhurbaşkanı İlir Meta, yolsuzlukla ilgili bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

Mal varlığını beyan etmeme, yolsuzluk ve kara para aklama iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, 21 Ekim’de gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından tutuklandı.

SORUŞTURMA SÜRESİ BOYUNCA TUTUKLULUK KARARI

Arnavutluk Yolsuzluk ve Organize Suçlara İlişkin Özel Mahkemesi, Meta'nın soruşturma süresi boyunca tutuklu kalmasına karar verdi. Ayrıca, boşanma aşamasındaki eşi Monika Kryemadhi hakkında da "ayda bir kez polise imza verme" şeklinde adli kontrol uygulandı. Kryemadhi de benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

YOLSUZLUK VE KARA PARA AKLAMA SUÇLAMALARI

Savcılığın iddialarına göre, Meta; Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanı olduğu dönemde yetkisini kötüye kullanarak belirli işletmelere menfaat sağladı. Ayrıca, 2017'de Cumhurbaşkanlığına gelmeden önce ABD’de lobicilik için kullandığı 460 bin doları açıklayamadığı iddia ediliyor.

SİYASİ BİR OPERASYON İDDİASI

21 Ekim’de Tiran’da gözaltına alınan Meta’nın tutuklanması, Arnavutluk medyasında büyük yankı uyandırdı. Muhalefette Özgürlük Partisi’nin genel başkanı olan Meta’nın gözaltına alınması, partinin genel sekreteri Tedi Blushi tarafından "terör eylemi" olarak tanımlandı. Meta’nın avukatı Genci Gjokutaj ise bu durumu "siyasi bir operasyon" olarak değerlendirdi.

Arnavutluk İlir Meta Özgürlük Partisi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber