Beyaz Saray'da danışmanlık yapmıştı, ajanlıkla suçlanıyor

Eski CIA ve Beyaz Saray danışmanı, 10 yıl boyunca Güney Kore istihbaratı için ajanlık yaptığı suçlamasıyla ABD tarafından mahkemeye çağrıldı. İddiaya göre danışman, lüks çantalar ve paltolar karşılığında Güney Kore’ye gizli bilgiler verdi.

Eskiden CIA ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) için çalışan bir dış politika uzmanı ve Uzak Doğu danışmanı, lüks eşyalar ve benzeri hediyeler karşılığında Güney Kore adına ajanlık yapmakla suçlanıyor.

İFŞA ETTİ...

Salı günü Manhattan Federal mahkemesinden kamuoyuna açıklanan iddianameye göre Sue Mi Terry, ABD içerisinde Güney Kore'nin politikalarını savundu, ABD hükümetinin gizli bilgilerini Güney Kore istihbaratına ifşa etti ve Güney Koreli hükümet görevlilerinin ABD'li meslektaşlarına erişimini kolaylaştırdı. Güney Kore istihbaratı bu hizmetler karşılığında Terry'ye, Bottega Veneta ve Louis Vuitton marka el çantaları ve Dolce&Gabbana marka bir palto satın aldığı, 5 yıldızlı restoranlarda akşam yemekleri ısmarladığı ve Kore meseleleri üzerine odaklanan bir projesi için 37 bin dolardan fazla ‘gizli’ fon sağladığı iddia ediliyor.

GÖRÜNTÜLER VAR

İddianamede kanıt olarak, 2019 ve 2021 yıllarında çekildiği belirtilen görüntüler yer aldı. Son derece lüks bir mağazada çekilen görüntülerde, Terry’nin elinde hediye paketleri görülürken, Güney Kore İstihbaratı memuru olduğu iddia edilen iki kişi kasada ödeme yapıyor. Terry’nin Güney Kore ajanı olarak kariyeri, iddiaya göre 2013 yılında başladı ve yaklaşık on yıl sürdü. 2014 yılında FBI, Terry’i Güney Kore’den fon almaması konusunda açıkça uyardı. Bu uyarıdan sonra bir soruşturma açılmadı. ABD’nin Dış İlişkiler Konseyi düşünce kuruluşu, Terry’i kıdemli bir araştırmacı ve Kuzey Kore de dahil olmak üzere Doğu Asya ve Kore Yarımadası konusunda bir uzman olarak nitelendiriyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber