Boeing çalışanlarına kara haber! On binlerce kişiyi etkileyecek

ABD merkezli küresel havacılık şirketi Boeing hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Alınan kararın on binlerce çalışanı etkilemesi bekleniyor.

Boeing çalışanlarına kara haber! On binlerce çalışan işten mi çıkarılacak?

Boeing Üst Yöneticisi (CEO) Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği mesajında, şirketin zor bir konumda olduğuna işaret ederek, uzun vadede rekabetçi kalabilmek ve müşterilere hizmet sunabilmek için yapısal değişiklikler yapılması gerektiğini aktarıldı. 777X programında, geliştirmede karşılaşılan zorluklar, uçuş testi duraklaması ve devam eden grev nedeniyle zaman çizelgesinin gecikeceğini dile getiren Ortberg, ilk teslimatın artık 2026'da beklendiğinin müşterilere bildirildiğini açıkladı.

İŞ GÜCÜ AZALTMA PLANI

Ortberg, kalan 767 kargo uçağı siparişlerini üretip teslim etmeyi ve ardından ticari program üretimini 2027 yılında tamamlamayı planladıklarını, KC-46A tanker üretiminin de devam edeceğini açıkladı.

İş gücü seviyesine de değinen Ortberg, "Önümüzdeki aylarda, toplam iş gücümüzün boyutunu yaklaşık yüzde 10 oranında azaltmayı planlıyoruz. Bu azaltmalar yöneticileri, müdürleri ve çalışanları kapsayacak" açıklamalarında bulundu. Ortberg, bu adımların zamanlaması ve etkisi konusunda şeffaf olacaklarına dikkat çekti. ABD basınında konu hakkında yapılan haberlerde, işten çıkarmalardan 17 bin Boeing çalışanının etkileneceği yer aldı.

İŞE ALIMLAR DURDU

Boeing, eylül ayında fabrika işçilerinin greve başlamasının ardından maliyetleri azaltmak için işe alımları dondurma, seyahatleri durdurma ve zorunlu olmayan harcamaları askıya alma gibi önlemler almayı planladığını bildirmişti.

Boeing Kelly Ortberg ABD
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber