Casuslukla suçlanan muhabir için etkileyici karşılama

Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich , Rusya'daki gözaltından serbest kalıp ABD'ye döndü ve burada Başkan Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris tarafından karşılandı.

Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Perşembe gecesi ABD'ye dönerek Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris tarafından karşılandı. Amerikan basını, bu olayı Soğuk Savaş'tan bu yana Batılı müttefikler ile Rusya arasında gerçekleşen en karmaşık mahkum takası olarak nitelendirdi. Gershkovich ve diğer serbest bırakılan mahkumlar, 10 saatlik bir uçuşun ardından Ankara'dan kalkan bir jetle Joint Base Andrews'a iniş yaptı.

BÜYÜK KARŞILAMA

Gershkovich, uçaktan inen ikinci kişi olarak Başkan Yardımcısı Harris'e sarıldı ve Başkan Biden, serbest bırakılan diğer mahkum Paul Whelan'ın ailesiyle sohbet etti. Biden ve Harris’in yanı sıra diğer yetkililer ve medya tarafından karşılanan Gershkovich, ilk olarak ailesine sarıldıktan sonra basın toplantısına geçti. Kendinden emin bir şekilde konuşan Gershkovich, "İyiyim, uçuş güzeldi," dedi ve diğer siyasi mahkumlara dikkat çekerek onların unutulmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de gerçekleşen bu büyük mahkum takası sonrası, Gershkovich, eski deniz piyadesi Paul Whelan ve Alsu Kurmasheva ile birlikte ABD'ye döndü. ABD Başkanı Biden, müttefik ülkelere teşekkür ederek bu zorlu kararların anlaşmayı mümkün kıldığını belirtti. Serbest bırakılan mahkumlar ve aileleri, San Antonio yakınlarındaki Brooke Askeri Tıp Merkezi'nde tıbbi ve psikolojik değerlendirmelerden geçecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber