Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalyan Başbakanı Meloni bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için geldiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına devam ediyor. Erdoğan, NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katıldı. Ayrıca Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü. Oturumun ardından, İtalya Başbakanı Meloni ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.

KÜRESEL KONULARI TARTIŞTILAR

İki lider, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkileri ve bölgesel-küresel konuları tartıştılar.Görüşmede Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileriye doğru atılacak adımlarla güçleneceğini ve bu yönde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

BARIŞÇIL YOLLARLA ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerilimlerin barışçıl yollarla çözülmesi için Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını vurgulayarak, bu çabanın diğer ülkeler tarafından da desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber