Cumhurbaşkanı için çirkin iddia! Karısını darp etti

Arjantin Cumhurbaşkanı eski eşi Fabiola Yañez, eski Cumhurbaşkanı Alberto Fernández’i fiziksel ve duygusal şiddet uygulamakla suçladı. Yañez’in vücudundaki morlukları gösteren fotoğraflar, bu iddiaları destekler nitelikte. Ancak Fernández, suçlamaları reddetti.

Arjantin'in eski First Lady'si Fabiola Yañez, eski Cumhurbaşkanı Alberto Fernández’i hem fiziksel hem de duygusal şiddetle suçladı. Yañez’in vücudundaki morlukları gösteren fotoğrafların yayınlanması, ülkede büyük bir etki yarattı.

MAHKEME SORUŞTURMASI AÇILDI

Buenos Aires federal mahkemesi, Yañez’in Fernández hakkında "psikolojik terör", telefonla taciz ve fiziksel şiddet suçlamalarıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yañez, Fernández’in sürekli olarak kendisini tehdit ettiğini, korkuttuğunu ve fiziksel şiddet uyguladığını iddia etti.

MESAJLAR İDDİALARI GÜÇLENDİRİYOR

Sızdırılan mesajlarda, Yañez’in Fernández’e "Üç gündür bana vuruyorsun!" şeklinde yazdığı görülüyor. Bu mesajlar, iddiaların sürekliliğini ve ciddiyetini destekliyor. Fernández ise suçlamaları reddetti ve gerçekleri mahkemede ortaya koyacağını belirtti. Hakim Julian Ercolini, iddiaların ciddiyetini göz önünde bulundurarak Fernández’e Yañez’den uzak durma talimatı verdi ve yurt dışına çıkışını yasakladı. Ayrıca, Yañez’in güvenliğini sağlamak amacıyla polis koruması verilmesini emretti.

SİYASİ VE TOPLUMSAL YANSIMALAR

Bu ciddi iddialar, Fernández’in 2019-2023 yılları arasındaki başkanlık döneminde yaşanan ekonomik krizle birleştiğinde, eski başkanın zaten zayıf olan itibarını daha da zedeledi. Ekonomik zorluklar nedeniyle halkın güvenini kaybeden Fernández, şimdi kişisel bir skandalla da karşı karşıya. Olay, Arjantin’de büyük bir yankı uyandırdı ve ülkenin siyasi gündemini derinden etkiledi. Toplumda, yüksek profilli siyasetçilerin özel yaşamları ve davranışları üzerine geniş çaplı tartışmalar başladı, bu durum kadına yönelik şiddet ve siyasi figürlerin sorumluluğu konularında yeni bir tartışma ortamı yarattı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber