Eski ABD Bakanın sözü Filistin için kesildi!

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Columbia Üniversitesi'nin programında linç edildi. Clinton'a eylemde Filistin'deki İsrail saldırılarına dikkat çekildi.

Kampüsü New York'ta bulunan Columbia Üniversitesi'nde Global Politikalar Enstitüsü'nün paneline katılan Clinton, kürsüye çıkar çıkmaz, "Özgür Filistin" sloganlarıyla susturuldu. Kadın siyasetçinin "savaş suçlularına verdiği destek nedeniyle" bir üniversite ortamında konuşmaya hakkı olmadığını savunan aktivist öğrenci grubu, Clinton'ın konuşmasını belli aralıklarla engelledi. Bir diğer gösterici, Dışişleri Bakanlığı yaptığı döneme atfen, Yemen, Libya, Irak ve Suriye ve ABD halkları adına eski bakanı protesto ettiğini belirtti.

"SAVAŞ SUÇLUSU"

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir okul yetkilisinin, protestoya katılanları, okul kurallarına aykırı hareket etmekle ihtar ettiği, "sizden ayrılmanızı istiyorum, delegeler şimdi size binanın dışına kadar eşlik edecekler." dediği duyuldu. İlk protestonun ardından konuşmaya tekrar başlayan Clinton'ın sözleri bu sefer de, "savaş suçlusu" sloganlarıyla kesildi.

PROTESTO

"Çatışmaya Bağlı Cinsel Şiddetin Önlenmesi ve Ele Alınması" başlıklı panele davetli olan ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield'in konuşması da yine "Özgür Filistin" sloganlarıyla kesildi. Panel yayınına bir süre ara verilirken protestocu öğrenciler okul güvenliği tarafından salondan çıkarıldı. Hillary Clinton, daha önce de Columbia Üniversitesi'nde katıldığı bir konferansta, 7 Ekim'de İsrailli kadınlara Hamas tarafından "cinsel saldırı yapıldığını" iddia etmesi üzerine protesto edilmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber