Guterres: Savaşın eşiğindeyiz!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 8 Ekim 2024'te düzenlediği basın toplantısında, özellikle Gazze'deki kriz ve Orta Doğu'daki çatışmaların derinleşmesi hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Guterres, "Gerçekten yıkıcı sonuçları olacak topyekun bir savaşın eşiğindeyiz" diyerek bölgedeki durumun hızla kötüleştiğini vurguladı. Gazze'de büyük bir insani felaket yaşandığını belirterek, birçok insanın hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin kayıp olduğunu ve bölgenin büyük bir insani krizle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Guterres, dünya liderlerine çatışmaları durdurmaları için acil adımlar atmaları çağrısında bulundu.

"SON DERECE ENDİŞE VERİCİ"

Kuzeydeki gelişmelerin de son derece endişe verici olduğunu belirten BM Genel Sekreteri, İsrail’in askeri operasyonlarının yoğunlaşması, yerleşim bölgelerinin saldırıya uğraması ve hastanelerin boşaltılması gibi durumların bölgedeki insani krizi daha da derinleştirdiğini söyledi. Yaklaşık 400 bin kişinin güneye, aşırı kalabalık ve temel ihtiyaçlardan yoksun bölgelere taşınmaya zorlandığını hatırlatan Guterres, elektrik ve yakıt gibi temel ihtiyaç maddelerine erişimin kesilmesinin krizi derinleştirdiğini vurguladı.

ÇABALAR YOĞUNLAŞMALI

Guterres, uluslararası toplumu bu felaketi önlemek için acilen harekete geçmeye çağırarak, Orta Doğu’da barışın sağlanması için diplomatik çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

Gazze BM Genel Sekreteri Antonio Guterres
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber