İran Birleşmiş Milletler'den Yahya Sinvar açıklaması

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği tarafından yapılan bir açıklamada, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesinin direniş ruhunu güçlendireceği ifade edilerek, “O, Filistin’in özgürlüğüne giden yolda ilerleyecek olan gençler ve çocuklar için bir örnek teşkil edecektir” denildi.

İran'dan Yahya Sinvar açıklaması

İran’ın BM Daimi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Irak’ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin’e atıfta bulunularak, “ABD güçleri, darmadağınık bir haldeki Saddam Hüseyin’i bir yeraltı çukurundan çıkardıklarında, silahlı olmasına rağmen kendisini öldürmemeleri için yalvardı. Saddam’ı direnişin bir sembolü olarak görenler sonunda başarısızlığa uğradılar” ifadesi yer aldı.

“İŞGAL VAR OLDUĞU SÜRECE DİRENİŞ DE DEVAM EDECEK”
Açıklamada, Sinvar’ın son anına kadar direnişi sürdürdüğü vurgulanarak, “Müslümanlar Şehit Sinvar’ı savaş kıyafetleri içinde, savaş alanında, düşmanla yüzleşirken hatırladıklarında, direniş ruhu daha da güçlenecektir” denildi. Sinvar’a yönelik, “O, Filistin’in özgürlüğüne giden yolu açacak gençler ve çocuklar için bir örnek olacaktır” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, “İşgal ve saldırganlık var olduğu sürece direniş de devam edecektir. Çünkü şehitler yaşamaya ve ilham vermeye devam edecektir” şeklinde bir değerlendirme yapıldı.

İran Filistin Yahya Sinvar
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber