İşgale uğrayan Rusya'dan ilginç öneri: Flört uygulamalarını kullanmayın!

Rusya İçişleri Bakanlığı, Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde yaşayanların "düşmanların istihbarat toplamasını engellemek" amacıyla flört uygulamalarını kullanmamalarını önerdi.

Rusya, sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşlarını, hassas bilgilerin sızdırılmasını önlemek için flört uygulamalarını kullanmamaları konusunda uyardı. Rusya İçişleri Bakanlığı, Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde yaşayanların güvenilir olmayan kameralar ve flört uygulamalarından kaçınmalarını önerdi. Interfax'ın haberine göre, sohbet gruplarındaki linklere karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Bu önlemlerle "düşmanların istihbarat toplamasını engelleme" amacı güdüldüğü ifade edildi. Ayrıca, bu bölgelerde görev yapan asker ve polis personelinin çevrimiçi flört hizmetlerinden ve hassas bölgelerden video izlemekten kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

KONUM KULLANMAYIN UYARISI

BBC Türkçe'nin bildirdiğine göre, Ukrayna'nın korumasız CCTV kameralarını ele geçirerek geniş bir gözetleme kapasitesine sahip olduğu konusunda uyarılar yapıldı. Güvenlik güçlerine sosyal medyada konum bilgisi paylaşmamaları talimatı verildi. Ayrıca, Moskovsky Komsomolets gazetesinde Olga Fyodorova'nın kaleme aldığı bir makalede, Ukrayna'nın Rusya'daki kameraları hackleyerek istihbarat toplama potansiyeline sahip olduğu belirtilmişti. Bu nedenle, gözetleme araçları ve flört uygulamalarının güvenlik açığı yaratabileceği gerekçesiyle dikkatli kullanılmaları gerektiği vurgulandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber