İsrail insani ateşkeste Filistinlilerin üzerine ateş açtı

İsrail ile Hamas arasında sağlanan insani ateşkese İsrail uymadı. Filistinli sivillerin geçtiği sırada İsrail ordusu ateş açtı ve çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, Aksa Hastanesi'ne kaldırıldı.

49 gündür İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze'de ateşkes sağlandı. İsrail ve Hamas arasındaki ateşkese göre, Gazze'ye saldırılar 4 günlüğüne durdurulacak, esir takası ve insani yardımlar sağlanacaktı. Ancak İsrail, ateşkesi ihlal etti.

FİLİSTİNLİLER SALDIRIYA UĞRADI

İnsani aranın başlamasının ardından evlerine dönmeye çalışan Filistinliler, Gazze'nin güneyinden kuzeyine dönerken saldırıya uğradı. İsrail ordusu, göç yolundaki Filistinli sivillere ateş açtı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, Aksa Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

ATEŞKESİN İLK DAKİKALARINA KADAR DEVAM ETTİ

Öte yandan İsrail ordusu, ateşkesin ilk dakikalarına kadar bölgeyi vurmaya devam etti. İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, bir Filistinli çocuk yaralandı.

14 BİN 854 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırı sonrası, Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 322 artarak 14 bin 854'e yükseldi. 1,7 milyon insan evinden oldu. Birleşmiş Milletler'in (BM) açıkladığı rakamlara göre, İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı ve aralıksız saldırdığı Gazze Şeridi'nde 1,7 milyon insan yerinden edilmiş durumda.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber