İsrail, Sinvar'ın yeni görüntülerini paylaştı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze Şeridi'nde bir tünelde aile üyeleriyle yürüdüğü görüntüleri paylaştı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonda, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı'nın mimarı olarak tanımlanan Hamas lideri Yahya Sinvar hayatını kaybetti.

ÇATIŞMA ANLARI

Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, bir İsrail işgal devriyesiyle karşılaşan Yahya Sinvar, burada çatışmaya girdi. Bir eve giren Sinvar'ın yeri, insansız hava aracıyla tespit edildi ve ev, tank ateşiyle vurularak imha edildi. İşgal askerleri yeniden bölgeye döndüğünde, cesetlerden birinin Yahya Sinvar'a ait olduğu belirlendi.

YENİ GÖRÜNTÜLERİN AÇIKLANMASI

İsrail, hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar'a ait yeni görüntüler paylaştı. Bu görüntülerde Sinvar'ın, ailesiyle birlikte tünelde yürüdüğü görüldü. Görüntülerin, 7 Ekim 2023'te başlatılan saldırılardan bir gün öncesine ait olduğu iddia edildi.

AİLESİYLE TUNELDE

Sinvar'ın, tünelde iki çocuk ve bir kadınla birlikte çanta taşırken görüntülendiği videoda, daha fazla çanta ve su şişesi taşımak için tünelde birkaç tur attığı anlar kaydedildi. İsrail Ordusu, bu görüntülerin birkaç ay önce elde edildiğini açıkladı.

İsrail Yahya Sinvar Gazze
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber