İsrail'in zorda olduğu ortaya çıktı! Asker toplamaya çalışırken ortalık karıştı

İsrail'de askere gitmeyi reddeden protestocular, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Görüntülerde, İsrail polisinin protestoculara karşı oldukça sert bir şekilde müdahale ettiği ve bazı göstericilerin yerde sürüklendiği anlar kaydedildi.

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada emsali görülmemiş bir soykırım gerçekleştiren İsrail, Gazze'ye yönelik zalim saldırılarına devam ediyor. Hedef gözetmeksizin, çocuk, kadın, yaşlı demeden her yeri bombalayan İsrail güçleri, şu ana kadar 40 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açtı. İsrail ordusu, 10 aydır Gazze'yi bombalamaya devam ederek 90 binden fazla kişiyi de yaraladı. Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ateşkes ve esir takası müzakerelerinde süreci tıkayan İsrail, dünya genelinde yapılan ateşkes çağrılarını görmezden gelirken, bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve baskıcı polisi, ülkede zorla asker topluyor.

YASADIŞI İLAN EDİLDİ

Times of Israel'in haberine göre, İsrail polisi, Ultra Ortodoks Yahudiler'in zorunlu askerlikten muaf olma amacıyla düzenledikleri protestoyu yasadışı ilan ettiğini duyurdu. İsrail polisi, Kudüs'teki askere alım ofisi önünde toplanan ve askere alınmalarına karar verilen Ultra Ortodoks Yahudiler'in protesto sırasında taşkınlık yaptığını belirtti.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE GELDİ

Polis, Ultra Ortodoks Yahudiler'in protesto sırasında yolları kapattığını ve kamuya ait bahçe çitlerini polislere fırlatmaya çalıştığını belirtti. Görüntülerde, İsrail polisinin protestoculara oldukça sert müdahale ettiği ve bazı göstericilerin yerde sürüklendiği görüldü. Kudüs'te bir askeri kayıt ofisini işgal etmeye çalışan protestocular, polis tarafından engellendi. Göstericiler, polis bariyerlerini yıkarak bölgede bulunan çöp kutularını devirdi.

YAHUDİ ŞERİATI UYGULANMALI

Protestoya katılan Haredi Avraham, yaptığı açıklamada, dünya genelinde tuvaletlerin cinsiyetlere göre ayrıldığını, ancak İsrail ordusunda kadın ve erkeklerin aynı tuvaletleri kullandığını ifade etti. Bunun amacının "halkı Yahudilikten uzaklaştırmak" olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Ordu, ülkeyi savunma amacıyla kurulmuş olsa da bu tür uygulamaların güvenliğe hiçbir katkısı yok. Ordudaki Yahudi şeriatına aykırı olan sapkınlıklar, 7 Ekim'de İsrail'in maruz kaldığı saldırının nedeni oldu. İsrail'i korumanın tek yolu Yahudi şeriatını tam anlamıyla uygulamaktır. Ancak İsrail ordusu Tevrat'ın hiçbir kuralına uymuyor. Ordudaki tüm düzenlemeler, İsrail halkını Tevrat'tan uzaklaştırmayı hedefliyor."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber