JD Vance kimdir? Trump JD Vance olayı nedir?

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Truth Social adlı kendi sosyal medya platformunda JD Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak ilan etti.

Trump'ın seçimi, Milwaukee'de başlayan Cumhuriyetçi Parti Kongresi sırasında resmi olarak duyuruldu.JD Vance, geçmişte Trump'a karşı çıkan ve hatta kendini "Trump ile Asla" olarak tanımlayan bir figürdü.Ancak zaman içinde büyük bir değişim geçirdi.

JD VANCE KİMDİR?

Ohio Senatörü JD Vance, asıl adıyla James David Bowman, 1984 yılında Ohio'nun Middletown şehrinde doğdu. Vance, İskoç-İrlandalı kökenli bir işçi sınıfı ailesinden gelmektedir.JD Vance, dedesi ve anneannesi tarafından büyütüldü; onlar bir zamanlar iş imkanlarının bol olduğu ancak şimdi ülkenin en fakir bölgelerinden biri haline gelmiş Apalaş kömür bölgesinde yaşadı.

AKADEMİK HAYATI

2003 ile 2007 yılları arasında Amerikan ordusunda deniz piyadesi olarak hizmet verdi ve 2005 yılında altı ay boyunca Irak'ta bulundu. Vance'in ordudayken medya ile ilişkiler bölümünde çalıştığı bilinmektedir.Askerlik sonrası Ohio State Üniversitesi'nde felsefe ve siyaset bilimi eğitimi aldı, daha sonra Yale Üniversitesi'nde hukuk eğitimi gördü.JD Vance, geniş kitlelere ulaşan ve beyaz işçi sınıfının perspektifini yansıtan Hillbilly Elegy adlı anı kitabını yazarak dikkat çekti.2016 başkanlık seçimleri öncesinde Donald Trump'a karşı sert eleştirilerde bulundu. Bir konuşmasında Cumhuriyetçi başkan adayını "aptal" olarak niteledi ve onu "kınanması gereken" biri olarak tanımladı. Hatta Trump'ı "Amerika'nın Hitler'i" olabileceği konusunda suçladı.

İDEOLOJİK EĞİLİM

Vance, eski Başkan Trump'ın siyasi çizgisine oldukça yakın bir duruş sergiliyor.İki lider, ticaret, göç ve dış politika konularında benzer düşüncelere sahipler. Vance özellikle Ukrayna meselesinde ABD'nin politikalarını eleştiriyor.Ancak, iki politikacı arasında farklılaşan noktalar da var; Vance zaman içinde Trump'ın görüşlerine daha yakın hale geldi.Geçmişte tecavüz veya ensest mağduru kadınların kürtaj hakkını savunan görüşünü değiştirdi.ABD Başkanı Joe Biden, Vance'in Trump'ın kopyası olduğunu düşündüğünü belirterek, "O Trump'ın tıpkısı" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber