Kamara Harris gerekli delege sayısına ulaştı

ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesinin ardından, Kamala Harris başkan adaylığı için gerekli delege desteğini toplamayı başardı. Bu gelişme, Harris'in 2024 seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak resmi bir şekilde yarışma yolunda önemli bir adım attığını işaret ediyor.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yeterli sayıda Demokrat Parti delegesinin desteğini alarak başkan adaylığına yaklaşmasının ardından bugün ilk kampanya etkinliğini Wisconsin eyaletinde gerçekleştirecek. ABD Başkanı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın 5 Kasım seçimleri için adaylıktan çekildiğini hafta sonu açıklamasının ardından, Harris partinin olası başkan adayı olarak öne çıkmıştı.

ADAYLIĞI RESMEN KABUL ETMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

Biden'ın Harris'i desteklemesinin üzerinden sadece 36 saat geçmeden, Harris, başkan adaylığı için gerekli olan parti delegelerinin çoğunluğunun desteğini alarak adaylığı garanti altına aldı. Eski Kaliforniya başsavcısı ve senatör olan 59 yaşındaki Harris, dün gece yaptığı açıklamada, "Bu gece, partimizin adayı olmak için gereken desteği sağlamış olmaktan gurur duyuyorum. Yakında adaylığı resmen kabul etmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

2500’DEN FAZLA DELEGE DESTEĞİ

Associated Press’in resmi olmayan delege anketine göre, Kamala Harris 2500'den fazla delegenin desteğini almış durumda, bu da gereken 1976 delegenin oldukça üzerinde. Wisconsin ziyareti, Harris'e Demokrat Parti'nin seçim kampanyasını yeniden canlandırma ve Donald Trump karşısında seçimleri kazanacak en iyi aday olduğunu kanıtlama fırsatı sunacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber