McDonald's burgerleri salgına neden oldu: Onlarca kişi hastaneye kaldırıldı!

ABD'de yaşanan dikkat çekici gelişmede, McDonald's burgerlerinin onlarca kişiyi hasta ettiği ortaya çıktı.

McDonald's burgerleri salgına neden oldu: Onlarca kişi hastaneye kaldırıldı!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri CDC tarafından yapılan açıklamaya göre, restoran zinciri bazı eyaletlerde bu burgerler için kullanılan malzemeleri satıştan çekti. E. Coli bakterisinin neden olduğu aktarılan salgında şimdiye kadar 49 vaka kaydedildi. Vakaların çoğu batı ve Ortabatı eyaletlerinde görülürken, 10 kişi hastaneye kaldırıldı, bir kişi ise vefat etti.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Bulaşmaya neden olan gıdanın, burgerlerde kullanılan dilimlenmiş soğanlar olduğu ihtimalinden şüpheleniliyor. Konu hakkında şirketten yapılan açıklamada, dilimlenmiş soğanların tek bir tedarikçi tarafından sağlandığını ve belirli dağıtım merkezlerine gönderildiği yer aldı. Şirket, bu ürünün tedarikten çekildiğini ve bazı eyaletlerde sandviçin menüden geçici olarak kaldırıldığını duyurdu. 'Gıda güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz' ifadelerine yer veren McDonald's, bu kararın doğru bir adım olduğunu vurguladı.

E.COLİ NEDİR?

E. Coli, insan ve hayvanların bağırsaklarında yaşayan bir bakteri grubudur. Genellikle zararsız olan bu bakteriler, bazı durumlarda toksin üreterek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Enfeksiyon belirtileri arasında şiddetli ve kanlı ishal, karın krampları, kusma ve ateş yer alır. Semptomlar, bakteriye maruz kaldıktan birkaç gün sonra ortaya çıkar.

E. Coli Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Gıda zehirlenmesi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber