Recep Tayyip Erdoğan Sırbıstan’da! Resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslar için gittiği Belgrad'da, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından düzenlenen resmi törenle karşılandı.

Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan'da

Belgrad'ın merkezinde bulunan birçok bina ve Sırbistan Sarayı'na Türkiye ve Sırbistan bayrakları asıldı, şehir Erdoğan’ın ziyareti için hazırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşılandı. İki ülkenin milli marşları eşliğinde 7 pare top atışı yapıldı. Tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Vucic, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Ardından iki lider heyetlerini tanıttı.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erdoğan ve Vucic, baş başa görüşme için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti. Törende; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da yer aldı. Resmi karşılama ve heyetlerin tanıtımının ardından Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüşmek üzere bir araya geldi.

BELGRAD TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan ziyareti kapsamında kullanacağı güzergah ve Belgrad'ın merkezi, birçok bina ve Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, iki ülkenin bayraklarıyla donatıldı. Erdoğan, burada Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından resmi törenle karşılanacak.

İŞ FORUMUNA KATILIM SAĞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vucic ile birlikte bir iş forumuna katılacak. Bu ziyaret kapsamında, iki ülke arasındaki ilişkilerin hukuki temelinin güçlendirilmesi amacıyla çeşitli anlaşmaların imzalanması planlanıyor. Görüşmelerde ayrıca, Balkanlardaki gelişmelerin yanı sıra Gazze, işgal altındaki Filistin toprakları ve Lübnan’a yönelik İsrail saldırıları gibi küresel ve bölgesel konuların da ele alınması bekleniyor.

4o

Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan Belgrad
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber