Sekiz ay sonra Dünya'ya dönen NASA astronotu, hastaneye kaldırıldı

NASA'nın Crew-8 misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) 8 aydır süren araştırmalarından ardından dünyaya dönen astronotlar hastaneye kaldırıldı.

NASA'nın Crew-8 misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) yaklaşık sekiz ay süren bilimsel araştırmalar ve teknolojik çalışmalar gerçekleştiren dört astronot, Florida'ya iniş yaparak Dünya'ya döndü.

HASTANEYE KALDIRILDI

İnişin ardından NASA, astronotlardan birinin sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Astronotun sağlık durumunun stabil olduğu belirtilirken, yaşanan sağlık sorunu hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

TEDBİR AMAÇLI DEĞERLENDİRME

NASA'nın açıklamasında, kurtarma gemisindeki rutin tıbbi kontroller sırasında mürettebat üyeleri için “tedbir amaçlı ek bir değerlendirme talep edildiği” ifade edildi. Bu önlemin, astronotların güvenliği açısından alındığı vurgulandı.

DİĞER ASTRONOTLAR TABURCU OLDU

Crew-8 misyonundaki diğer üç astronot, rutin sağlık kontrollerinin ardından taburcu edilirken, bir astronot ise "tedbir amaçlı müşahede altında" kalmaya devam ediyor. NASA, bu astronotun sağlık durumu hakkında güncellemeler sağlanacağını, ancak mahremiyetin korunması adına belirli tıbbi bilgilerin paylaşılmayacağını duyurdu.

Uluslararası Uzay İstasyonu NASA'nın Crew-8 Astronot
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber