Suriye'de ABD üslerine hava saldırısı!

Suriye- Ürdün sınırında ABD askeri üslerine hava saldırısı düzenlendi.

Orta Doğu'daki gerilim devam ederken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Suriye- Ürdün sınırında ABD askeri üslerine hava saldırısı düzenlendi.

Suriye-Ürdün sınırındaki hava saldırısında 3 asker öldüğü, 25 ABD'li askerin de yaralandığı belirtildi. ABD Başkanı Joe Biden ise açıklamada bulundu ve "Ürdün'deki üssümüze yönelik saldırı, İran destekli milisler tarafından gerçekleştirildi. Saldırının sorumlularından, uygun gördüğümüz zamanda ve uygun gördüğümüz şekilde hesap soracağız" dedi.

3 ABD ASKERİ ÖLDÜ

CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy'un aktardığına göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir noktadaki ABD üssüne drone saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 3 ABD askeri hayatını kaybederken, 25 asker de yaralandı. ABD basınında yer alan habere göre de üssün adının Tower 22 olduğu ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim'den berri ilk kez ABD askerlerinin Orta Doğu'da öldüğü belirtildi. Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin olduğu üslere şimdiye kadar 158 saldırı gerçekleşti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber