Suriye’den ABD’ye kışkırtıcı hamle! ABD’ye roket saldırısı

İran destekli gruplar, Suriye'nin doğusunda ABD güçlerinin konuşlandığı bir bölgeyi hedef alarak roket saldırısı düzenledi.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, Fırat Nehri'nin batı yakasında konuşlu İran destekli gruplar, ABD güçlerinin bulunduğu Koniko Gaz Tesisi'ne roket saldırısı gerçekleştirdi. Gece geç saatlerde meydana gelen saldırıda, tesisten dumanlar yükseldiği bildirildi. Ancak, saldırıda zayiat olup olmadığına dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Saldırının ardından bölgedeki güvenlik durumu ve olası etkilerle ilgili detaylı bilgiye ulaşılmaya çalışılıyor.

ABD’DEN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

ABD'den henüz saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Daha önce, 23 Haziran'da Humus ilindeki Tenef Üssü'nde konuşlu ABD güçlerine aitiyeti bilinmeyen bir silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırı girişiminde bulunulmuştu.Bu yılın başından itibaren, Humus, Haseke ve Deyrizor illerindeki ABD üsleri sık sık roket ve kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef alınıyor. Fırat Nehri'nin doğusundaki Deyrizor toprakları ABD destekli PKK/YPG terör örgütünün işgalinde bulunurken, il merkezi ve çevresindeki kırsal bölgeler ise Beşar Esad rejimi ve İran destekli grupların kontrolündedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber