Türkiye’de Instagram'ı Rusya Youtube'yi yasakladı: Yabancı bir kaynağın yönetimine karşı atılmış bir adımdır

Bağımsız Moskova , Rusça medyayı bastırırken, YouTube çevrimiçi ifade özgürlüğünün kalesi olarak kaldı ve muhalif figürlere görüşlerini dile getirdikleri bir platform oldu. Şimdi, Rusya'daki YouTube ödünç alınmış bir zamanla yaşıyor. Rus internet izleme servisleri, Perşembe günü Alphabet'in sahibi olduğu çevrimiçi video servisinde kitlesel kesintiler yaşandığını bildirdi. Google'da son haftaların en büyük yavaşlaması yaşandı.

Rus milletvekilleri, Google'ın 2022'de Ukrayna'yı işgalinden bu yana Rusya'daki ekipmanlarını güncellemedeki başarısızlığını, temmuz ortasında başlayan yavaşlamadan sorumlu tuttu. Şirket ve teknoloji uzmanları ise durumun böyle olmadığını savunuyor. Bağımsız Rusça medya yasaklandığından, YouTube muhalif görüşlerin temel kaynağıdır. Mediascope'a göre her gün 50 milyondan fazla Rus'un kullandığı YouTube'a erişimin engellenmesinin, çevrimiçi ifade özgürlüğü açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini, Rusya'nın genel internet bağlantısını ve binlerce içerik üreticisinin geçim kaynaklarını tehdit edebileceğini söyledi.
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA YOUTUBE HIZI DAHA DA DÜŞECEK
Pastukhov, bunun Rusya'nın engelleme yaklaşımını düzenli olarak değiştirdiğine işaret ettiğini söyleyerek, YouTube sunucu arızasının kesintilerin yalnızca küçük bir kısmından sorumlu tutulabileceğini veya hiç sorumlu tutulamayacağını savundu.
Rusya, Google'ın YouTube'da Rus devlet medya kanallarının engellemesini kaldırmasını istiyor ve ayrıca Ukrayna'daki savaşla ilgili "sahte" içerikler gibi Moskova'nın yasadışı olarak değerlendirdiği içerikleri kaldırmaması nedeniyle ABD şirketine birçok kez para cezası verdi.
Parlamento Bilgi Politikası Komitesi Başkanı Alexander Khinshtein , 25 Temmuz'da yaptığı açıklamada, YouTube'un engellenen Rus kanallarını yeniden erişime açması için video barındırma sitesini ikna etme çabalarının bir parçası olarak, önümüzdeki haftalarda YouTube hızlarının %70'e kadar düşeceğini söyledi.
Telegram'da yaptığı açıklamada, "Bu bozulma, Rus kullanıcılara karşı değil, mevzuatımızı ceza almadan ihlal edebileceğine ve görmezden gelebileceğine inanan yabancı bir kaynağın yönetimine karşı atılmış gerekli bir adımdır" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber