Ünlü moto vlogger Tatyana Ozolina hayatını kaybetti. Tatyana Ozolina kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Milyonlarca hayranı tarafından 'MotoTanya' olarak bilinen motosiklet modeli ve sosyal medya fenomeni Tatyana Ozolina, Türkiye'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

38 yaşındaki Tatyana Ozolina, geçen hafta Yunan sınırından geri çevrilmişti; asıl planı Batı Avrupa'da bir yaz turu yapmaktı, ancak AB üye ülkesinin yetkilileri motosikletinin AB sınırlarına girmesine izin vermedi. Pazartesi günü, iki motorcu arkadaşıyla seyahat ederken, Telegram kanalı Baza'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, kontrolünü kaybederek bir kamyona çarptı. Kaza, Muğla'nın Milas ilçesinde Milas-Söke karayolu üzerinde, Tatyana Ozolina'nın Türk moto vlogger Onur Obut'un motosikletiyle çarpışması sonucu meydana geldi.

YILIN MOTOBLOG YAZARI

Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, genç motosiklet fenomeni Tatyana Ozolina'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. MotoTanya'nın TikTok'ta yaklaşık beş milyon, YouTube'da yaklaşık iki milyon ve Instagram'da 960.000 takipçisi bulunuyordu. Tüm sosyal medya platformlarındaki son paylaşımı, AB'nin motosikletinin geçişine izin vermediğini belirttiği Yunanistan-Türkiye sınırından çekilmiş kısa bir klipti. Üç gün önce Akçaabat'ta Gürcistan'dan Yunanistan sınırına kadar Karadeniz kıyısı boyunca bisikletle giderken çekilmiş bikinili bir fotoğrafını da paylaşmıştı.

TATYANA OZOLİNA KİMDİR?

Tatyana Ozolina, 17 Ocak 1985 tarihinde Tallinn, Estonya'da doğdu. Tallinn Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra motosiklet sürmeye olan ilgisiyle tanınan Ozolina, uluslararası alanda geniş bir takipçi kitlesi oluşturdu. "MotoTanya" ismiyle tanınan ve sosyal medya platformlarında büyük bir popülariteye sahip olan Ozolina, TikTok, YouTube ve Instagram'da milyonlarca takipçiye ulaştı. 2023 yılında Kickstarter tarafından "Yılın Motoblog Yazarı" ve 2024 yılında "Yılın Seyahat Blog Yazarı" ödüllerini kazandı. Motosiklet ile dünya çapında birçok uzun yolculuk yaptı ve bu deneyimlerini sosyal medyada paylaştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber