Altın Fiyatları Yeni Haftaya Nasıl Başladı?

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. Peki yeni haftada altın fiyatlarında son durum ne?

FED Başkanı Jerome Powell’in 23 Ağustos Cuma günü Jackson Hole’de yaptığı konuşmadan sonra altın fiyatları yükseldi. Yeni haftada altın fiyatlarında son durum ne?

FED Başkanı Powell geçtiğimiz Cuma günü yaptığı konuşmasında politikanın düzenlenmesinin zamanının geldiğini ifade ederek “Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak” diye konuştu.

Powell enflasyonun da hedefe yakın olduğunu söyleyerek “Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan güvenim arttı” diye konuştu.

Bu açıklamalardan sonra altın fiyatlarında yükseliş yaşandı. Ons altın 2517 dolara yükselirken gram altın ise 2752 liraya yükseldi.

26 Ağustos Pazartesi gününde ons altın 2511 dolardan işlem görüyor. Ons altın da gün içinde en düşük 2508 $ en yüksekte 2517 dolar seviyeleri görüldü.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber