ASKON Kocaeli Temsilcileri Türkiye- Sırbistan İş Formuna katıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Türkiye-Sırbistan İş Forumu’na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in buluştuğu etkinlikte yer aldı.

Kocaeli Haber- ASKON Türkiye- Sırbistan İş Formuna katıldı

Forumda, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla önemli mesajlar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar doları geçtiğini ve hedefin 5 milyar dolar olduğunu ifade etti. Türk şirketlerinin Sırbistan'da 9 bin 600 kişiye istihdam sağladığına da dikkat çekildi. İş forumunun, iki ülke arasında yeni projeler ve yatırımlar için atılan önemli bir adım olduğu vurgulandı.

‘TÜRK VE SIRP İŞ DÜNYASINA YENİ FIRSATLAR SUNMAYI HEDEFLİYORUZ’

Fatih Işık, forum sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye ile Sırbistan arasındaki iş birliğinin güçlü bir irade ile pekiştirildiğini gözlemlediklerini belirtti ve iş dünyası olarak iki ülkenin kalkınması için iş birliklerini artırma yönünde çalışacaklarını ifade etti. Işık, “Ortak projelerin olumlu sonuçlarını daha da yaygınlaştırarak Türk ve Sırp iş dünyasına yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz.” dedi. Ayrıca, ASKON Kocaeli Başkanı Fatih Işık, T.C. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve T.C. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bir araya gelerek firmaların taleplerini iletti. Başkan Işık, bakanları Kocaeli’ye davet ederek, bölgedeki iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerini dile getirip çözüm odaklı bir iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

‘YENİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLMELİ’

ASKON Kocaeli temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türk iş dünyasının bölgedeki yatırımlarının artmaya devam ettiğini ve bu olumlu gelişmelerin sürdürülebilmesi için yeni fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye- Sırbistan ASKON
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber