B sınıfı ehliyetler artık cep yakıyor: Yeni dönem başlıyor!

2024 yılının başlamasıyla birlikte birçok kaleme gelen zamlardan değerli kağıtlarda kendi üzerine düşeni aldı ve Yeniden Değerleme Oranı yüzde 58 oranında zamlandı. Yaşanan zam sonrasında B sınıfı ehliyet almak için kurs fiyatları 20 bin TL'nin üzerine çıktı.

Türkiye'de her yılbaşında yapılan zamlar bu sene de devam etti ve yeni yılın gelmesiyle beraber birçok kaleme zam yapılırken değerli kağıtlar da kendi üzerine düşeni aldı. Yeniden Değerleme Oranı'na yapılan yüzde 58 oranındaki zam sonrasında B sınıfı ehliyet almak için artık adayların en az 20 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

HARÇ 4 BİN LİRAYA DAYANDI

NTV'nin haberine göre, 2024 yılında ehliyet sahibi olmak isteyenler, bulundukları ildeki sürücü kurslarına başvurarak ortalama 20 bin TL tutarında bir ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Öte yandan yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, bazı vergi ve harçlar yeniden değerleme oranında artırılırken, 2024'te sürücü belgesi harcı, B sınıfı sürücü belgesi için 3 bin 945 TL olarak uygulanacak.

B SINIFI EHLİYET SAHİB İ OLMAK İÇİN...

B sınıfı ehliyet almak isteyen vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olması, sağlık raporu alması, sürücü belgesi sınavına girmesi gerekiyor. Ayrıca adayların nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma ya da mezuniyet belgesi, sağlık raporu, iki adet vesikalık ve sürücü belgesi harcı işlemleri yapacaklar. B Sınıfı ehliyeti alanlar otomobilin yanı sıra kamyonet, ticari amaçlı olmamakla kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçlarını da kullanabiliyor. B sınıfı ehliyeti 10 yıl geçerli olup, bu sürenin sonunda ise sürücülerin belgelerini yenilemeleri gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber