Ford Otomotiv'den Rekor Temettü: Hisse Başına 38,97 TL!

Ford Otomotiv hisse başı net 38,97 TL temettü dağıtmaya karar verdiğini açıkladı. Kâr payı dağıtım tarihi 16 Nisan olarak duyuruldu.

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (#FROTO), hissedarlarına önemli bir mali kazanç dağıtımı yapacağını duyurdu. Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre, şirketin net temettüsü hisse başına 38,97 TL olarak belirlendi. Bu kar payı dağıtımı, 16 Nisan 2024 tarihinde hissedarların hesaplarına yatırılacak.

DETAYLAR PAYLAŞILDI

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan resmi açıklamada, şirketin 2023 mali yılı için kar dağıtım önerisine ilişkin detaylar paylaşıldı. Açıklamada, Türk Ticaret Kanunu gereğince ayrılması gereken yasal yedeklerin, şirketin mevcut yasal yedek akçe tutarının sermayenin %20'lik sınırına ulaşması nedeniyle bu yıl için ayrılmayacağı belirtildi.

KAR DAĞITIM ÖNERİSİ HAZIRLANDI

Kar payı dağıtımının toplamda 15.194.403.000 TL olarak gerçekleştirileceği ve bu miktarın yanı sıra 1.517.685.750 TL'nin genel kanuni yedek akçe olarak ayrılacağı ifade edildi. Kararın Genel Kurul tarafından onaylanması durumunda, bu ödemelerin gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. tarafından yürütülen yatırım ve finansman politikalarının yanı sıra nakit akış durumunun da dikkate alındığı ve bu çerçevede kar dağıtım önerisinin hazırlandığı vurgulandı. Şirket, yatırımcılarına sağlam finansal yapıyı koruma ve karlılıkta sürekliliği sağlama taahhüdünde bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber