Kasaplardan hükümete çağrı

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşın ve esnafın durumunu zorlamaya devam ediyor. Kasaplar Birliği et fiyatlarındaki artışları işaret ederek, hükümete çağrı yaptı ve önlem alınmasını istedi.

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşın yanı sıra esnafın da durumunu zorluyor. Et fiyatlarının yükselmesinden dolayı satış yapmakta zorlanan Kasaplar Birliği, hükümete seslendi ve önlem alınmasını istedi.

"ESNAFI BIKTIRMA NOKTASINA GETİRMİŞTİR"

Kasaplar Birliği'nden yapılan açıklamada; canlı hayvan fiyatlarında yapılan zamların devam etmesinin et fiyatlarına yansıdığını ve ciddi zarar gördüklerini belirtirken, müşteri kaybına uğradıklarını ifade etti. Kasaplar Birliği açıklamasında; "Şu anda kendi vatandaşımızı kendi elimizle Güney Kıbrıs’a alışverişe gönderiyoruz. Bu da bin bir zorlukla ekonomik sıkıntılar altında ezilen esnafı batırma noktasına getirmiş, elektriğini, kirasını, daha birçok giderini karşılayamaz hale sokmuştur" ifadelerine yer verdi.

"SATAMADIĞIMIZ ETİ ÇÖPE ATMAKTAYIZ"

Hayvan ve sebze üretimin yetersiz kaldığını da ifade eden Kasaplar Birliği, bu durumun pahalılığa yol açtığına dikkat çekti. Kasaplar Birliği, “Her taraf güllük gülistanlıkmış gibi davrandığını" esnafın ve halkın azalan alım gücünün düzeltilmesi yönünde hiçbir adımın atılmadığı da belirtildi. Kasaplar Birliği, "Satamadığımız eti kokutup çöpe atmaktayız, dolayısıyla da hayvan kesimleri dibe vurmuştur ve bundan her kesim de zarar görmektedir. İsteğimiz ve dileğimiz çok acil bir şekilde bu olumsuz gidişata hükümetin acil çare bulmasıdır" açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber