Okul alışverişi cep yakıyor: Okul çantası kaç liraya dolacak?

2023-2024 eğitim-öğretim yılında kırtasiye malzemelerindeki fiyat artışları alarm veriyor: Öğrenci çantaları en az bin TL'ye dolarken, kırtasiyeciler KDV indirimi talep ediyor.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı: Kırtasiye Malzemelerindeki Fiyat Artışı

Yeni Eğitim Yılı Başlangıcı Milyonlarca öğrenci için 2023- 2024 eğitim-öğretim yılının ilk okul zili 11 Eylül Pazartesi günü çalacak. Öğrenciler okul sıralarında yerini almaya hazırlanırken aileler de okul alışverişinde.

Kırtasiye Ürünlerinde Fiyat Artışı

Enflasyondaki artış kırtasiye malzemelerine de yansıdı. Kırtasiye malzemeleri geçen yıla göre yüzde 40 ile 75 arasında zamlandı. Sektör değerlendirmelerine göre bir okul çantası en az bin liraya dolacak.

Okul Çantası Fiyatlarındaki Değişim

Dünya gazetesinden Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre, bir okul çantası geçen yıl 632 TL'ye dolarken, bu yıl en az bin TL'ye çıkıyor. Marka ve lisansa göre fiyatlar değişiklik gösteriyor.

Kırtasiye Ürünlerindeki KDV Oranları

Kırtasiye ürünlerinin KDV oranlarındaki değişimler ve sektör temsilcilerinin bu oranlarda yapılmasını talep ettikleri düzenlemeler ele alınıyor.

Kırtasiye Sektörünün Talepleri

Kırtasiye sektörü, enflasyonist ortamın getirdiği zorluklarla başa çıkmak için destek talep ediyor. Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet F. Şendil, sektörün taleplerini dile getiriyor.

Online Kırtasiye Satışlarında Artış

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla online kırtasiye satışları yüzde 35 artış gösterdi. IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara, online kırtasiye satışlarındaki trendleri ve önerileri aktarıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber