Resmi Gazete'de yayımlandı: Kart, şifre ve kodlara KDV getirildi!

Fiziki mağazalarda ya da internet ortamında satılan; dijital ürün, oyun, cüzdan kodları, hediye kartı benzeri mahiyetteki ürünlerin satışı ve ithaline KDV uygulanacak.

Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan yeni sayısıyla birlikte yeni vergilendirme yapıldı. Sanal ortamda ya da fiziki mağazalarda satışı yapılan; dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki ve benzeri mahiyetteki ürünlerin ithali ve satışına Katma Değer Vergisi uygulanacak.

İTHALİ VE SATIŞINA KDV UYGULANACAK

Reuters''un haberine göre, sanal ortamda ya da fiziki mağazalarda satışı yapılan; aktivasyon, e-pin, oyun, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki ve benzeri mahiyetteki ürünlerin ithali ve satışına Katma Değer Vergisi'ne tabii tutulacak. KDV uygulama tebliğine göre, kart ve şifre kodların Türkiye'de yerleşik olanlar tarafından yurt dışı firmalardan temin edilen kart ve şifre kodlarının kişiler tarafından beyan edilip ödenmesi durum bulunuyor.

SATICI FİRMALAR TARAFINDAN BEYAN EDİLMESİ GEREKİYOR

Türkiye'de yerleşik olmasına rağmen KDV mükellefi olmayan gerçek kişilerin ise yurt dışı elektronik hizmet sunucularından sağlanması durumunda da bu işleme dair KDV'nin yurt dışı mukimi firma tarafından beyan edilip ödenmesi gerekirken; Türkiye'de satılması durumunda da hesaplanan verginin satıcı firmalar tarafından da beyan edilmesi öngörülüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber