Tarım bakanı açıkladı: Marketlerde yeni dönem başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan yeni kararla bazı kelimelerin kullanılmasına yasak getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı yeni karara göre, raflarda artık "...Tadında", "....lezzeti", "...keyfi" gibi kelimelerin kullanılarak satış yapılması yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; "Gıdanın adı artık tüketicinin rafta ilk bakışta göreceği yere, aynı punto aynı stil ve karakterde yazılacak. Gıda etiketlerinde yanıltıcı görseller kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, Yumaklı düzenlemeye ilişkin; "İçeriğinde çilek yerine sadece çilek aroması olan bir üründe, çilek görseli kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Mesela artık içinde muz aroması olan bir sütte ‘muzlu süt’ yerine ‘muz aromalı süt’ yazacak. Tüketiciler tarafından birbiriyle karıştırılabilecek, birbirine benzeyen gıdalarda, ‘… tadında’, ‘… lezzeti’, ‘... keyfi ” gibi ifadelere müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bitkisel marginlerde "tereyağ keyfi" ya da "tereyağ lezzeti" gibi ifadelerin kullanılmayacağını açıklayan Yumaklı, "Bitkisel yağlı, sütlü buz olan ürünler, dondurmaymış gibi ya da dondurmayı çağrıştırıcı, ‘dondurma keyfi ’, ‘dondurma lezzeti’ gibi ifadelerle satılamayacak" sözlerine yer verdi.

"GIDA HATTINI KURDUK"

ALO 174 Gıda Hattı'nı kurduklarını söyleyen Yumaklı, "İhbar ve şikâyete en geç 15 gün içinde cevap veriliyor. Halkımızın, şüphelendiği gıda ürünlerini ve yerlerini ALO 174 veya (0 501 174 0 174) olan WhatsApp İhbar Hattımıza bildirmeleri halk sağlığı açısından büyük önem arz ediyor" açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber