Yarın Bu İki Şirket Temettü Ödemesi Yapacak

Yatırımcılar için heyecanla beklenen bir zaman dilimi yaklaşıyor, iki dev şirket temettü dağıtımı yapacak ve yatırımcıların yüzünü güldürecek.

Yatırımcılar için heyecanla beklenen bir zaman dilimi yaklaşmaktadır, zira AGESA Emeklilik ve Hayat A.Ş. ile Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. gibi önemli şirketler, temettü dağıtımı yaparak hissedarlarının yüzünü güldürmeye hazırlanıyor.

AGESA Emeklilik ve Hayat A.Ş. ile Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., yarın yatırımcılarına temettü ödemesi yapacaklar. AGESA'nın her bir hisse için brüt 1,6666666 TL, net ise 1,4999999 TL temettü dağıtımı planlanıyor. Şirketin temettü verimi %2.72 olarak açıklandı. Ödemelerin 15 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşeceği duyuruldu.

Öte yandan, Akçansa Çimento'nun her bir hisse için brüt 6,0068822 TL, net ise 5,4061939 TL olarak temettü ödemesi yapması bekleniyor. Şirketin temettü verimi ise %3.92 olarak belirlendi. Bu ödemeler de 15 Nisan 2024 tarihinde yapılacak.

Bu temettü ödemeleri, her iki şirketin yatırımcıları için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor ve şirketlerin performanslarının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Yatırımcılar, belirtilen tarihte ilgili ödemelerin hesaplarına yansıtılmasını bekleyebilirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber