150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Başvuru şartları ne? Evlilik kredisi başvuru ekranı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın son dakika açıklamalarıyla gündeme gelen evlilik kredisi başvuruları, gençler arasında büyük bir ilgiyle karşılanıyor. İşte, bu önemli başvurularla ilgili detaylar:

Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular, 15 Şubat'tan itibaren alınacak. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları, 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilecek. Programdan yararlanmak isteyenlerin, Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları gerekecek. Ayrıca evlendikten sonra da benzer hizmetlerden faydalanmayı taahhüt etmeleri istenecek. Başvuru için gerekli diğer şartlar, yakın zamanda açıklanacak.

48 AY VADELİ, 2 YILI GERİ ÖDEMESİZ

Aile ve Gençlik Fonu'nun oluşturulmasındaki temel hedef, Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapmak. Fonun pilot bölgesi olarak deprem bölgesi belirlendi. Bu bölgedeki gençler, özellikle esnetilen şartlarla desteklenerek evlilik hayallerine ve diğer projelerine kavuşacak. Program kapsamında başvurusu onaylanan kişilere, toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu destekle gençler, kendi projelerini hayata geçirebilecek.

Aile ve Gençlik Fonu'nun gençlerin ekonomik olarak güçlenmelerine katkı sağlayacak önemli bir adım olduğu belirtilirken, başvuruların büyük bir ilgiyle karşılanması bekleniyor. Ayrıntılı bilgiler ve başvuru şartları için Bakanlığın resmi internet sitesi "aile.gov.tr" adresi takip edilebilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber