Adem Asil kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hangi branşta sporcu?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik halka alanında madalya günü geldi çattı. Milli sporcumuz Adem Asil madalya için performansını sergileyecek. Adem Asil kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hangi branşta sporcu?

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Filenin Sultanları, Mete Gazoz, Berkim Tümer ve Adem Asil bugün sahne alacak. Adem Asil kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hangi branşta sporcu?

ADEM ASİL KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

Adem Asil, asıl adıyla Abdelrahman Elgamal, 21 Şubat 1999'da Mısır'ın İskenderiye kentinde doğdu. 2017 yılında Türkiye'ye taşındı ve 2020 yılında Türk vatandaşlığına kabul edildi. Bu süreçte ismini Türkçeleştirerek Adem Asil olarak değiştirdi. Türkiye adına yarışmaya başladı ve 2020 yılında Bakü'de düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupası'nda yer aldı

Adem Asil, 2022 Akdeniz Oyunları'nda ve 2022 Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda önemli başarılar elde etti. Bu turnuvalarda altın ve gümüş madalyalar kazandı. 2023 Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda ise altın madalya kazanarak Türkiye'yi temsil etti ve 2024 Paris Olimpiyatları için kota aldı.

Adem Asil'in başarıları arasında 2023 yılında düzenlenen çeşitli uluslararası yarışmalarda kazandığı altın madalyalar da bulunmaktadır. Özellikle halka ve atlama aletlerinde gösterdiği üstün performansla dikkat çekmektedir

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber