Adınıza şirket kurulumunu nasıl engellersiniz?

Kaybolan veya çalınan kimlikler ve pek kişisel bilginin İnternet ortamında yer alması nedeniyle vatandaşların en çok endişelendiği konuların başında kendilerinin bilgisi dışında şirket ortağı veya yetkilisi yapılmaları geliyor. İşte engellemenin yolu...

Kaybolan, çalınan kimliklerin veya sosyal medya hesapları, mobil bankacılık gibi kullanımlardan dolayı kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçme ihtimali vatandaşları endişelendiren konuların başında geliyor. Vatandaşlar kişisel bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda ise kendi adlarına şirket kurulması endişesi taşıyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KISITLAMAK MÜMKÜN

Ticaret Bakanlığı, e-Devlet üzerinde yer alan bir hizmet ile dolandırıcıların sahte şirket tuzağından koruyor. Vatandaşlar, 'kimlik numarasına kısıtlama koyabilme hizmeti' ile dolandırıcılardan korunabiliyor. Kimlik numaralarına kısıtlama koymak isteyen vatandaşların, e-Devlet üzerinden ortak ve yetkili olunmasına yönelik kısıtlama işlemlerini seçmesi gerekiyor. Ortak ya da yetkili olunmasını engellemek isteyen vatandaşlar açılan “Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri” panelinde kimlik numaraları üzerinden engelleme yapabiliyor.

30 ARALIK 2021’DE HİZMETE SUNULDU

e-Devlet üzerinden yapılan kısıtlama işlemi ile vatandaşlar adına şirket kurulmaya çalışılsa bile Ticaret Bakanlığı’nın sistemi bu işleme izin vermiyor. Sistem 30 Aralık 2021’den itibaren vatandaşların hizmetine sunulmuş bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber